03 maj 2011

Svenskt näringslivs ranking 2010

Var med när Svenskt näringsliv släppte sin ranking över företagsklimatet i Sverige idag. Bräcke har klättrat 37 placeringar sedan i fjol. Det är jätteroligt, ändock finns det mycket vi kan göra för att bidra till ett bra företagsklimat.

Mycket i underlaget för rankingen är dock svårare för kommunen att påverka såsom vägstandard på riksvägar, järnvägsnätet eller arbetskraftsförsörjning. Det är naturligtvis möjligt för våra politiker att arbeta med detta men det är på riksplanet och som sagt svårt för oss tjänstemän lokalt. En del frågor är så öppna att det är svårt att veta om det är de kommunala attityderna, vägverkets underhåll och plogning av E14, Green Cargos utspel om godstrafiken eller dålig orderingång och en besvikelse över att inte de lokala företagen handlar lokalt som ligger bakom svaret. Positivt sätt kanske det är ett fantastiskt bemötande från Kommunen?

Jag kan förstå att en upplevelse är en upplevelse och att den är sann för den som besvarar enkäten men oklarheten sänker enligt min uppfattning i viss mån värdet av resultatet.

Icke desto mindre var det en givande dag med en hel del idéer om hur vi skulle kunna förfina vårt sätt att arbeta
//Bengt

Inga kommentarer: