25 februari 2015

Projektledare till Skidarenan i GällöBräcke kommun tar nu ett steg framåt i förverkligandet av världens längsta inomhusarena för längdåkning och skidskytte i naturberg genom att anställa en projektledare.
– Uppgiften blir att sy ihop alla delar och begära in anbud på byggnationen, säger Bengt Flykt, kommunchef i Bräcke kommun och ansvarig för styrgruppen i projektet. Det är med glädje vi kan meddela att Gun Fahlander kommer vara projektledare. Gun känns helt rätt för uppdraget, hennes kontakter och nätverk inom branschen och vanan att driva stora projekt som detta, är precis vad som behövs för att vi ska kunna bygga, öppna och inviga arenan hösten 2016.
Gun Fahlander arbetar idag som kommunchef i Ragunda kommun och har tidigare meddelat att hon slutar där inom kort. Gun har tidigare arbetat på J/H idrottsförbund och inom turismnäringen i regionen, Gun har också varit ordförande för Organisationskommittén i World Cup-tävlingarna i Skidskytte i Östersund och arbetat vid världsmästerskapen i skidskytte 2008.
– Det är ett riktigt spännande projekt som kommer att betyda mycket för hela vår region, säger Gun Fahlander.
Bräcke kommuns näringslivsutskott fattade i början av året beslut om att anställa en projektledare och begära in anbud på bygget av den så kallade arenan. Sedan tidigare är tre fjärdedelar av finansieringen klar och bygget av arenan görs tillsammans med både privata och offentliga finansiärer. Inomhusarenan planeras bli världens längsta skidtunnel inuti ett berg och kommer att rymma träningsmöjligheter för både längdskidåkning och skidskytte. Byggstarten för skidtunneln beräknas till 2015.
– Vi har parallellt med den politiska processen haft en rekryteringsprocess och vi är glada att vi nu är i hamn med den. Projektet tar nu fart på riktigt

Vi har ett svårt ekonomiskt läge! Samtidigt går det inte att bromsa sig ur uppförsbackar. För att ha råd med denna utveckling har vi blivit tvungna att tacka nej till ett antal regionala viktiga projekt. Bedömningen är ändå riktig att satsa all ansträngning lokalt i detta läge!
//Bengt

Inga kommentarer: