06 december 2010

Åter med full kraft

Inte ens kommunchefer är immuna mot cryptosporodium-huvuddelen av förra veckan försvann. Bräckes vatten är dock av så hör kvalité att vi numera exporterar det till Östersund.

Andra stora "exporter" är ungdomar, ägarsamråd i vårt gemensamma gymnasieförbund ägde rum i slutet av förra veckan. Förbundet befinner sig i en komplicerad och svårplanerad värld med såväl friskolor och minskade elevkullar. Det stora antalet ungdomar som byter program gör det också svårplanerat och därigenom svårbudgeterat. Lite märkligt kan tyckas de har haft förskoleklass + nio skolår på sig att ta reda på vilket program som passar ändå byter nästan en av tre program!!!

En inspirerande föreläsning idag med Teo Härén hur gör man för att vara konkurrenskraftig i framtiden och vad är egentligen kreativitet? Hur ser man på världen i Indien eller andra delar-Vi är nog ganska inrutade i vårt sätt att vara och bete oss. När gjorde vi något på ett nytt sätt senast. Ett av Teos tips var att bryta mönstret att varje dag göra något annorlunda-ur det föds kanske smartare sätt att bedriva verksamheten på. Jag tänker att det behöver inte vara revolutionerande en liten förbättring av arbetsmiljön eller en liten kvallitetshöjning eller en liten tidsvinst är om alla gör det ett stort kollektivt steg.... och har betydelse!

Inga kommentarer: