31 mars 2011

Uppdatering 31 mars

Jag upplever det svårt att hinna med bloggen numera-speciellt sedan min fru påpekat att jag har synpunkter på att medarbetare arbetar hemifrån sent på kvällarna och sitter själv och svarar på mail och bloggar. Att försöka leva som man lär är en dygd-inte alltid så lätt dock.

Nåväl, budgetarbetet inför 2012 är i full gång. Ett första möte om förstudien för att minska vakanta lokaler har ägt rum. Först är det att sätta allt i ett sammanhang samt att identifiera vilka som skall omfattas i ett första steg. Tanken är i första hand försäljning sedan annan användning och i sista hand rivning. Alla lokaler har idag ett bokfört värde och en driftkostnad även om det är sänkt värme. Detta är fasta kostnader som vi inte får effekt av och vi måste försöka kapa dessa så att vi får mer medel till verksamheterna. Parallellt med detta måste vi se om vi kan koncentrera mer verksamhet och släppa fler lokaler! Verksamhet och personal före lokalkostnader!

Utvecklingsgrupp i går,
- Centrumutvecklingsprojektet fortgår enligt plan även om tidsförhållandena är knappa. Kvarstående frågor är hur de ”mjuka delarna” av att utveckla Bräcke centralort mot internationell handel/export skall ske. Ideér finns men är inte så specifika ännu-tips mottages tacksamt.
- Planskilda korsningen/Rondellen i Bräcke –arbetet fortgår enligt plan avgörande är tider för tågstopp desssa ligger fast allt annat måste anpassas efter detta.
- Förstudien för fiberutbyggnad i Bräcke kommun är kompletterad vid flera tillfällen, jag hoppas mycket på denna.
- Bräcke business-lokala rikkapitalbolaget får vi finansiera förstudien av på annat sätt än via strukturfonderna
- Underlag för årets företagarafton är utlämnat till några entrepenörer. Sista anbudstid är satt till 30 April. Det är viktigt att behandla alla lika och att följa lagen.

Svt mittnytt intervjuade mig angående bärplockarsituationen. Det visade sig till min stora förvåning att trots våra kontakter med ambassaden mm så klev inte en av dom på flygetutan vände och for till Sundsvall. Bräcke, Nordmaling, Storuman, Åsele och Älvdalens kommuner skrev ett brev till regeringen där vi påtalade sju grundproblem men där vi också gav några tips på vägen mot lösning. Av detta har vi inte hört någonting ännu. Vi får se till sommaren hur vi klarar oss. Tyvärr är väl risken stor att vi får se ett mänskligt lidande även i sommaren

Inga kommentarer: