07 november 2011

Näringslivsvecka

Vad kan vara en bättre start på näringslivsveckan än att tillkännage namnet på den som skall leda tjänstemännen på det området. Anna Jensén Salomonsson tillträder formellt 1 januari 2012 tjänsten som chef Tillväxtavdelningen. Anna kommer givetvis att börja med att sätta sig in i alla delar(kommunplan, budget, måldokument...) redan nu. Jag uppfattar reaktionerna på dagens företagarlunch att även de närvarande företagen tycker att vi gjort ett bra val. Anna har med sin bakgrund som tidigare rektor för vuxenutbildningen, företagare och medarbetare i KRUT gänget(Kreativ Utveckling i Bräcke kommun) en bred kompetens som gör henne mycket lämpad för uppgiften. Jag tror också att de av hennes medarbetare som temporärt haft mig som sin närmaste chef ser fram emot en mer permanent lösning som kan ge dem mer tid än jag förmått.

Även Bräcke svarade i dagen näringslivsbilaga på frågor om framtiden, tyvärr fanns inte dessa med:-(

I övrigt har den politiska direktionen för gymnasieförbundet idag fattat beslut om att erbjuda naturbruksgymasieprogram med inriktning jord och skog. Utbildningen kommer att förläggas till Ås och de lokaler landstinget idag bedriver utbildningen i. Kursstart beräknas till höstterminen 2012 i denna nya regi. Även vuxenutbildningar inom dessa områden planeras. Det är roligt att det blir av, det är det viktigaste. Vi har arbetat med ett Bräckealternativ som reservplan. Av detta blev det denna gång intet,- men det hade kunnat bli en viktig etablering med viktiga arbetstillfällen. Vi arbetar oförtrutet vidare med andra etableringsprojekt.

I morgon företagsbesök och nyinvigning av industrispåret för Järnvägen i Kälarne. Octowood tar över spåret från Kommunen.

Därefter åter Bräcke för slutbesiktning av ombyggnationerna som Myndigheten för Samhällsbyggnad och Beredskap(MSB) medfinansierat för att vi skall få en säkrare drift och ledning av våra verksamheter vid extraordinära händelser( reservkraft, datasäkerhet, dataredundans etc)
//Bengt

Inga kommentarer: