19 augusti 2010

Åter på banan

I den av kommunfullmäktige antagna utvecklingsplanen är en av de tre områden som bedöms ha bäst förutsättning att leda mot kommunens vision en utveckling av Bräcke centralort mot ett centrum för internationell handel. Som ett led i detta träffade jag, Tekniske chefen Kjell Backlund och Liv Markström från näringsliv/utvecklingsavdelningen en arkitekt i dag. Tankarna är att överföra de synpunkter som vi fått oss till del när vi gått igenom Bräcke centralort med näringsidkare och fastightesägare samt det vi tror att kommunens 67 olika nationaliteter kan bidra med på den fysiska miljön! Det är spännande att höra hur en professionell och utomstående tänker när det ser med nya ögon det vi vant oss vid varje dag!

Några personalärenden har också pockat på uppmärksamheten. Rätt och rättvist är svåra begrepp. Vad som är rätt enligt lagar och avtal upplevs kanske inte alltid rättvist.

I övrigt följer vi givetvis utvecklingen runt de bärplockare från Bangladesh som finns i kommunen. läget där har nu varit mer eller mindre "akut" under en vecka.

Inga kommentarer: