25 augusti 2010

Riskkapital

Kommunstyrelsens ordförande, undertecknad och näringslivschefen har i dag träffat riskkapitalbolaget Mittkapital i Jämtland Västernorrland AB. Bakom Mittkapital står 6e APfonden och EU medel. Vi har diskuterat förutsättningarna för att starta ett lokalt riskkapitalbolag i Bräcke kommun som tillsammans med Mittkapital kan stötta befintliga och nystartade små företag med såväl investeringar som styrelsekompetens.
Med en lokal investerare skulle människan/entrepenören värderas likaväl som affärsidén. Jag hoppas att detta skulle kunna bli ett komplement till befintliga strukturer och göra kommunen än mer företagsvänligt-vilket ligger i linje med den av kommunfullmäktige antagna visionen om att ha en samverkan mellan det offentliga och näringslivet som gör oss till ett föredöme i landet.

I övrigt följer vi intensivt utvecklingen av Bärplockarnas situation. Jag förstår att många blir bestörta över den situation som visats upp i media. Jag förstår att många vill hjälpa till. Man kan dock inte undgå att fundera över vad som är reell hjälp.
//Bengt

Inga kommentarer: