01 november 2010

Dag ägnad åt företag och företagande

Började dagen med en diskussion där undertecknad kommunstyrelsens ordförande, näringslivschefen, näringslivssekreteraren samt tillträdande vd vid Bracke Forest träffade representanter för länstrafiken. Hur får vi till en vettig turlista så att industrierna och kommunen kan ha inpendlande kompetenser. Det är bara att konstatera den regionala trafiken är inte i första hand till för arbtespendling till Bräcke utan fokus ligger på Östersund och Sundsvall även om det är få som reser hela sträckan. Jag tror dock att det går att få till något som är acceptabelt.

Företagarlunch på Jämtkrogen. Kommunen får beröm för initiativet om en nationell konferens för att stoppa avarterna kring utländska bärplockare. I övrigt mycket diskussioner om telias beslut att frångå kopparnätet och möjligheter till att bygga ut optofiber och bredband. Telefon via koppartråd är på väg ut. Ca 140 abonenter blir utan fast telefoni via telia och tråd inom kort. Ersättningen är mobil-ingen stor sak kanske förutsatt att täckning finns och att det inte blir långvariga strömavbrott. Kapaciten och möjligheten till bredband är dock lägre än fiberanslutning-vad kan kommunen göra?

Svårt att diskutera företagande och företagsetableringar-mycket görs från kommunens sida som inte syns eller går att rapportera. en av hundra aktiviteter kanske syns.-och syns man inte finns man inte-hur råda bot på detta?
//Bengt

Inga kommentarer: