21 november 2010

En vecka närmare jul..

Det märks att tempot skruvas upp inför jul och allt som skall vara klart innan det nya året börjar.
Region Jämtland skall infinna sig 1/1 med detta upphör kommunförbundet, delar av landstinget och delar av länsstyrelsen. Förhandlingar pågår om tjänster och finansiering-Det blir spännande att se hur det blir.

Samordningsförbundet Bräcke (Försäkringskassan,Arbetsförmedlingen, Landstinget och Bräcke kommun) skall upphöra och i stället skall vi tillsammans med övriga samordningsförbund i länet bilda ett länsförbund. Med detta hoppas vi att det blir rationellare. Hoppas allt blir klart till 1/1

Tjänstemannaförslaget till detaljbudget 2011 är klart och skickas ut till politiken i början av veckan. Befolkningen har ökat under 2010 och med detta slipper vi alltför dramatiska åtgärder för att få en budget i balans. Det har blivit ganska många ärenden som skall upp för beslut i årets sista kommunstyrelse.

Vi har också haft en förmiddag med alla chefer under veckan som varit. En av de viktigare diskussionerna har varit erfarenheter av lönerevisionsprocessen. Även de fackliga organisationerna har fått ut ett underlag att fundera över. Det är viktigt att alla upplever det tydligt vilka faktorer som påverkar lönerevisionen. Det är också viktigt att systemet upplevs rättvist. De centrala avtalen pekar också på att det skall vara en lönespridning-vi har haft en tendens att trycka ihop kollektivet de senaste åren. ambitionen är att förfina underlaget redan inför 2011.
//Bengt

Inga kommentarer: