26 oktober 2011

5000 läsare

Vi har nu passerat 5000 besökare på bloggen! Det är trots allt en hel del medarbetare som varit inne och läst vad som rör sig i huvudet på kommunchefen, varför jag väljer att fortsätta ett tag till. Vill återigen påpeka att den i första hand är till för alla medarbetare. Jag har ofta ett dåligt samvete för att adminitsration och möten tar tid från besök på arbetsplatserna. Möten är en del av arbetet och de är viktiga men värda inget i jämförelse med den "verkstad" som faktiskt sker ute på alla arbetsställen. Jag märker hur viktigt det är att besöka arbetsställen för att kunna föra diskussioner om vad de politiska besluten innebär för oss och för att få en förståelse för att vi faktiskt arbetar inom samma koncern. Att det inte finns "vi här på" och "dom där i" utan att vi alla är del av en helhet som efter politiska prioriteringar har att leverera mest möjlig totalservice per skattekrona!

Idag näringslivsutskott. Utskottet har diskuterat årets serviceperson och serviceföretag i Bräcke kommun. Många fler nominerade i år än i fjol-glädjande. Dessa serviceinriktade människor har förstått värdskapets betydelse. De har inte bara blivit uppmärksammade för sin servicegrad de har också på olika sätt betytt mycket för kommunen. De har dragit hit långväga gäster, gjort avtryck på turister som spritt ryktet vidare, skapat bättre grunder för människor att gå vidare i livet eller stöttat de som haft det svårt. Ibland har det legat i själva affärsidén och i bland har det varit ren service långt bortom ekonomisk vinning. En hel bunt av goda ambassadörer med andra ord. Annat på dagordningen var besök av nyföretagarcentrum en aspirant att ta hand om rådgivning till de som avser starta eget företag. VI får se om det blir dessa eller någon annan, men rådgivning till de som funderar på att strta eget skall vi ha-jag hör ingen debatt om annat.

Igår ägarsamråd Jämtlands räddningstjänstförbund. Allt talar nu för att Ragunda ansluter till förbundet 1/1 2012
Ägarsamråd Jämtlnads gymnasieförbund.En del arbete kvar innan det kan bli naturbruksgymnasieprogram i egen regi. En viktig pusselbit i detta var dock att Krokoms kommun och landstinget kommit överens om fastighetsaffären för nuvarande utbildningslokaler i Ås.
Besök från Slask region(Polen) en utbyte inom kultur och mellan skolor i Bräcke och Polen. Tur att vi har medarbetare som talar polska som kan hjälpa till att tolka!

Måndag styrgruppsmöte Midscand vårat gemensamma etableringsprojekt genomgång av einflyttade Holländare och de utländska investeringar som diskuteras. När det gäller inflyttade Holländare har antalet inflyttade till följd av projektet väl betalat igen projektkostnaden. Om man räknar att en genomsnittlig skattebetalare ger 40 000 i skatte och statsbidrag och vi fått åtta stycken hittills i år skulle det vara en intäkt på 360 000...Detta är ju inte riktigt hela sanningen vi har lagt en del arbetstid och de förbrukar en del kommunal service men ändock en netto intäkt ger projektet, även utan att det egentliga syftet utländska investeringar/etableringar skett i någon större omfattning(I och för sig var Midscand inblandad i ägarskiftet av Björknäsgården).

//Bengt

Inga kommentarer: