08 september 2010

Bangladeshiska medborgare i Bräcke

Att referera till denna grupp som bärplockare är enligt min uppfattning i dagsläget missvisande. Dessa människor har i allt väsentligt slutat med detta. Kontakterna som de tidigare haft med svenska uppköpare är brutna. I dagsläget väntar man på att få komma hem. De har under helgen fått mycket uppskattade besök från Röda Kors kretsen i Bräcke.

Efter dagens samordningsmöte med Röda Korset och Svenska kyrkan kvarstår bilden att de basala behoven är uppfyllda. Man har tak över huvudet och mat för dagen. Husen i Bensjö är lämnade. Att det däremot är tråkigt att vänta på hemresan kan man förstå-men min bild är att man tagit det med stor fattning hittills. Ett vänligt ord på gatan kan betyda mycket för att lättare stå ut med väntan. Även om endast ett fåtal talar engelska tror jag att ett vänligt bemötande på gatan är mycket värt. En uppmuntran från Röda Korset är att de gärna ser fler som bidrar på olika sett tex att följa med någon från Röda Korset på deras besök eller annan verksamhet. De välkomnar att man ringer dit. Vi har fått flera samtal till kommunen från människor som vill hjälpa till så detta är ett välkommet tillskott då vi har svårt att administrera frivillig hjälp.

För tillfället är alltså allt lugnt på denna front-efter har ordinarie arbetsuppgifter kommit. Delårsrapport, Lönerevision etc

//Bengt

Inga kommentarer: