16 april 2010

Fredag på jobbet

Några detaljjusteringar inför AMALIA årets stora krisövning i länet. För Bräckes del är det i huvudsak POSOM(PsykoSocialt OMhändertagande)som övas D.v.s. ta hand om anhöriga, drabbase etc vid en krishändelse. I övrigt kommer krisledningen och informationstjänsten att utarbeta arbetsrutiner för en större kris eller extraordinär händelse.

Några personalärenden

Träff med Trafikverket (fd Banverket och Vägverket numera sammanslaget) som är oroliga för säkerheten vid järnvägsspåret i Bräcke inför sommarens Bräcke marknad.(Vi tittade bl.a. var incidenter skedde förra sommaren) Även om det inte är en kommunal marknad har trots allt kommunen ett visst ansvar för de som vistas inom kommunens gränser.

Läsa och svara på mail, lista det jag inte hinner åtgärda.

Möte med Statens Bostadsomvandling(SBO) som för Bräcke kommuns räkning byggt trygghetsboendet i Bräcke. SBO hjälper kommuner med bostadsöverskott. Vi konstaterade att trygghetsboendet i Bräcke(lokatten) blivit så attraktivt att vi faktiskt fått en inflyttning till kommunen tack vare det nyrenoverade boendet. Vi har även låtit genomföra en enkät i Gällöområdet för att undersöka intresset för ett motsvarande boende i det området. Av den anledningen åkte vi till Gällö och tittade på några kommunala hus som skulle kunna vara av intresse för oss och SBO. Avslutningsvis diskuterade vi ett inflyttningsprojekt som SBO har tänkt starta i Holland för att få Holländare att flytta till kommuner med ett bostadsöverskott. Verkar mycket intressant, vi får se vad det blir av detta.
Att påverka intäktssidan=befolkningsutvecklingen är minst lika viktigt som att hålla koll på kostnadssidan för den kommunala servicen=budgetarbetet.

Huvudet fullt av tankar och idéer på väg hem för att hämta ungar på skola och dagis.
//Bengt

Inga kommentarer: