23 april 2010

landstinget på kommun och företagsbesök

Landstingets fullmäktigeberedning(politisk arbetsgrupp)för demokrati och länsutveckling besökte Bräcke idag. Först hade vi en presentation av kommunen. Geografi, Infrastruktur, Befolkning, Näringsliv mm. Vi passade också på att visa upp visionen och och nämnde några ord om utmaningarna runt budgetarbetet men även något från utvecklingsplanen det vill säga vad gör vi för att försöka realisera visionen.

Efter detta var det företagsbesök. Först var Smurfit Kappa Mittpack sedan Jemthydraulik när det så småningom var dags för Hakfelt Produktion var jag dessvärre tvungen att avvika. Känslan man får när man är ute på företagen är att konjunkturen håller på att vända. Jag inser att det är till liten glädje för alla som förlorat jobbet under lågkonjukturen, men ger trots allt ett litet hopp. Såväl för företagen som de som för tillfället är utan arbete.

Jag ser en uppenbar risk att det plötsligt blir arbetskraftsbrist på rätt utbildad personal till de tillverkande industrierna. Man kan inte undgå att fundra på om kommunens vuxenutbildning och en arbetsplatsförlagd utbildning i någon mån kan spela en roll, om det inte är så att maskinerna behövs i produktionen...tankarna snurrar vidare medan vi går mot helgen
//Bengt

Inga kommentarer: