13 april 2010

Generationsväxling som möjlighet

Det är måndag och jag deltog på lunchmöte med föreningen Företagarna i Bräcke. Första måndagen varje månad är det lunchmöte med näringslivet. Syftet är att skapa en arena där näringslivet och kommunen kan mötas och diskutera olika frågor. Mötet är centralt för att minska missuppfattningar och förutfattade meningar om våra respektive förutsättningar att verka.

Diskussionerna idag handlade om arbetsrätt och om generationsväxling. Här har vi samma bekymmer men också möjligheter. Det är få som i dessa tider har ekonomi att kunna låta någon gå parallellt sista tiden. Samtidigt som en generationsväxling också är en möjlighet att få en inflyttning till kommunen. Vilket i sin tur påverkar skatteunderlaget och förutsättningarna att kunna leverera en god kommunal service även i framtiden.

Har också idag fått besked från Arbetsmiljöverket att vi gjort allt vad som rimligen kunde förväntas av oss i samband med att det var stökigt vid integrationsenheten vid juletid. Ett stort tack till alla som på något sätt varit inblandad från vår sida i detta.
/Bengt

Inga kommentarer: